Indisk kycklinggryta med chili. Foto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio

Recept på indisk kycklinggryta

Anna och Gary Mathers från Lummelunda lagade indisk kycklinggryta med chili, Överstekvarns Indiska Butter Chicken.

1kg            Kycklingfilé, skuren i bitar 2x2cm
2 stora      Gula lökar, hackade
1st             Vitlöksklyfta, pressad
1st             Röd Habanero chilifrukt, finhackad
2 msk        Garam Masala  (indisk kryddblandning)
2 msk        Kycklingfond
1½ msk     Idealmjöl
400g          Passerade tomater
1 st            Röd paprika, skuren i bitar
1 msk        Chutney
1 dl           Crème fraiche
125g          Smör

                

Smält smöret I en traktörpanna, lägg i löken, vitlöken, chilin och Garam Masala.
Låt steka på svag värme tills löken är mjuk och börjar karamelliseras.
Höj värmen,  lägg i kycklingbitarna och bryn den.
Pudra över idealmjöl och rör om.
Tillsätt passerade tomater, kycklingfond och chutney.
Lägg i paprikan.
Låt puttra på låg värme tills kycklingen är genom kokt.
Rör i crème fraiche mot slutet och smaka av med salt innan servering.

Mängden chili i maträtten kan anpassas efter personliga preferenser. Man kan även utesluta chilin helt och i ställer servera med en bra chilisås vid bordet.

Serveras med ris, papadums och chutney

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".