Clara Markstedt i P18-tröja 2009.Foto: Sveriges Radio

Clara Markstedt klar för damallsvenska nykomlingarna Hammarby

Den gotländska fotbollspelaren Clara Markstedt kommer att spela för Hammarby i Damallsvenskan nästa säsong.

I dag blev övergången från Piteå klar. Hon har också spelat för AIK, dit hon kom efter att ha spelat för P18.

Hammarby hoppas att Clara Markstedt som spelat över hundra allsvenska matcher blir en viktig pusselbit i laget nästa år, då de är nykomlingar i Damallsvenskan.

- Hammarby har i år gjort en otrolig resa där både herr- och damlaget tagit sig upp i högsta divisionen. Jag vill vara med och etablera laget i damallsvenskan och dessutom tror jag att jag kan ta nästa steg i min utveckling i Hammarby, kommenterar Clara Markstedt på Hammarbys hemsida.

- Jag har försökt att få Clara till Hammarby i flera år, men hon har helt enkelt varit för bra för Elitettan. Hon har alla egenskaper som jag tycker en modern toppforward bör ha, hon är snabb, stark,  har god fysik och är bra i boxen. Jag tror och hoppas att Clara kommer ta ytterligare ett steg i sin utveckling hos oss under kommande säsong, jag ser en enorm potential i henne, säger Hammarbys huvudtränare Pär Lagerström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista