1 av 2
Oak Brigade. Foto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio
2 av 2
Lee Gotvik. Foto: Peter Hall
ÖRAT MOT GOTLAND

Manifest on tour landar i Visby

"En chans för nya artister att komma vidare"
5:10 min

På torsdag kommer Manifest on tour till Visby. Då får fyra utvalda gotländska akter chansen att visa upp sig inför musikbranschen – och för en av dem är detta bara början på resan.

Manifest on tour besöker tio utvalda städer under hösten och låter utvalda lokala akter få uppträda för en panel med representanter från musikbranschen. I år är Visby ett av stoppen.

– Dels får artisterna göra en kort showcase-spelning och sedan får de själva chansen att ställa initierade frågor till representanter från branschen. Det brukar bli väldigt spännande möten, många vill fortfarande veta hur man får skivkontrakt, berättar Bo Ahlbertz som är en av arrangörerna.

Den akt som gör bäst ifrån sig på torsdag får sedan åka till Stockholm och möta vinnare från övriga delar av landet. En vinst där betyder att man får öppna stora Manifestgalan på Nalen.

– Manifestgalan startade 2003 och är de oberoende skivbolagens motsvarighet till Grammis. Att få spela där kan betyda mycket för karriären, säger Bo Ahlbertz. 

De gotländska akter som har kvalat in till Manifest on tour är Leading Light, Clara Klingenström, Oak Brigade och Lee Gotvik. De står på The Hammers scen i Visby på torsdag klockan 21.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".