1 av 2
Ambulans i rondell i Visby. Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio
2 av 2
Ambulanssjuksköterska Cecilia Gustafsson. Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio

Fortsatta problem för ambulansen i Visbyrondell

Sjuksköterska: svår vårdmiljö för patienterna
1:46 min

Ambulanspersonalen har tröttnat på den dåliga stenlagda rondellen vid Norrgatt i Visby. Den skumpiga rondellen strax före lasarettet kan kräva extra smärstillande för patienter.

– Den här är den värsta. Om vi hämtar på Fårö eller långt nere på Sudret så är den här lilla vägsträckan fram till sjukhuset absolut värst, säger Cecilia Gustafsson på Falcks ambulans.

Rondellen är anpassad för vänstertrafik och är feldoserad för högertrafik. Den är dessutom stenlagd och ojämn. Enligt Cecilia Gustafsson hade ambulansöverläkaren fått besked från regionen om att de skulle börja fixa rondellen i september, men inget har hänt och nu är det november. Och de har jobbat mycket längre än så med problemet.

– Om jag ska vara riktigt ärlig har vi hållit på med det sen jag började köra ambulans i mitten på 80-talet, säger Cecilia Gustafsson.

Sara Jansson som arbetar som ambulandssjuksköterska berättar att patienterna ofta har hört talas om problemet och blir oroliga när ambulansen närmar sig rondellen. Äldre som är sjuka eller har ont skriker och gråter i rondellen, och hon får ibland ge dem extra smärtlindring bara på grund av den ojämna rondellen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".