Uppsala universitet Campus Gotland. Foto: Mika Koskelainen/SR Gotland

Satsningen på Campus Gotland äventyras

Samgåendet mellan Uppsala universitet och Campus Gotland äventyras av indragna pengar i regeringens budgetproposition, skriver rektor Eva Åkesson och rektorsrådet Olle Jansson i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

25 miljoner kronor som öronmärkts för samgåendet mellan  högskolan på Gotland och Uppsala universitet har dragits in utan förvarning i regeringens budgetproposition. Det har vi rapporterat om tidigare.

Nu äventyras hela samgåendeprocessen skriver universitets rektor Eva Åkesson och Olle Jansson, rektorsråd vid Campus Gotland, i en debattartikel i SvD.

"Istället för att slutföra en framgångsrik samgående-och utvecklingsprocess måste nu alla planer radikalt revideras", skriver de bland annat i debattartikeln.

"I första hand ska studenterna inte drabbas av brutna löften, men konsekvenserna för övrig verksamhet och personalen på Gotland kan ännu inte överblickas" skriver de.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".