Så tycker Ekstaborna om sitt vatten

Av de 10 Ekstabor som svarade på P4 Gotlands vattenenkät har en otjänligt vatten i sin brunn och en av dem med kommunalt vatten skriver att det är tjänligt med anmärkning.

Totalt svarade 10 Ekstabor på enkäten. De allra flesta, 8 personer, har egen brunn. Förutom den som är otjänlig på grund av bakterier har en annan brunn vatten som är tjänligt med anmärkning och det brunnsvattnet luktar illa.

De som har otjänligt vatten har skaffat sig reningsutrustning som "i princip skulle kunna rena sjövatten till dricksvatten". Dessutom har de UV-belysning för att ta bort eventuella bakterier, men det orenade vattnet i brunnen är alltså otjänligt.

Snittbetyget för de egna brunnarna blev 4,1 att jämföra med 4,5 för kommunalt vatten i Eksta. Men det var bara två med kommunalt vatten som svarade, och en av dem har alltså vatten som är tjänligt med anmärkning.

Tillbaka till kartan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".