Tre partier men en banderoll. Brittis Benzler (V), Hanna Westerén (S) och Isabel Enström (MP) betonade samhörighet vid en pressträff idag. Foto: Patrik Annerud/Sveriges Radio Gotland.

Så vill den den rödgröna majoriteten styra Gotland

Hanna Westerén: Privatiseringar i vården begränsas
1:33 min

Mer kollektivtrafik, vuxenutbildning och förebyggande hälsovård är de tre satsningar som Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet på Gotland lyfter fram för de närmaste fyra åren.

Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet är överens om att motarbeta privatiseringar, framgick det när de presenterade vad de gemensamt vill använda sin politiska majoritetsställning till.

Det som presenteras är två sidor med formuleringar om att Gotland ska utvecklas - på än det ena och än det andra sättet.

Formuleringar som finns med är: 
" Utveckla hela ön där alla delar och alla gotlänningars möjligheter tas tillvara." 

"Skynda på energiomställning till vind- och solenergi och biogas".

"Öka andelen ekologisk mat i regionens kök, förbättra kollektivtrafiken med tätare linjer på stomlinjerna".

Det rör sig inte om nya förslag, utan framlyfta visioner, enligt Miljöpartiets Isabel Enström. 
Enligt Brittis Benzler, Vänsterpartiet, är det beroende av att pengarna räcker. Och för att klara målen är alla tre partierna beredda att än en gång höja skatten för gotlänningarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".