Thomas Lundblad. Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio

Thomas Lundblad har varit Puma trogen sedan 80-talet

Tusen ungdomar kunde komma en fredagkväll
3:36 min

Det började januari 1974 i ett skyddsrum på Gråbo i Visby. Riktigt så länge har Thomas Lundblad inte jobbat på Puma, han har bara varit med i 32 år. "Lite pinsamt att jag ännu är kvar" säger han.

Thomas Lundblad började som ledare på Puma redan som tonåring på 1980-talet. Nu kommer de som var där på den tiden tillbaka och lämnar sina egna barn på fritidsgården, och själv är han fortfarande kvar.

– Jag börjar ju känna mig gammal, men det har varit en gemytlig och trevlig resa jag varit med på, säger Thomas Lundblad.

En av förändringarna genom åren är att det kunde vara uppemot 1 000 ungdomar på Puma i början av 1980-talet. Nu för tiden kommer omkring 300 ungdomar dit.

Thomas Lundblad tycker att det är viktigt att Puma ger ungdomarna det de behöver och är öppet när de behöver en mötesplats. En del vill ha en vuxen att prata med, andra vill dansa eller spela biljard och många kommer till fritidsgården på Gråbo i Visby för att träffa kompisar. Och det är inte bara ungdomar från Visby med omnejd som är där.

– Det är nog glädjen att möta ungdomarna. Du får tillbaka så otroligt mycket av de här ungdomarna man möter, säger Thomas Lundblad.

För 5-6 år sen ville han göra nåt annat och började som snickare, nu har han hittat tillbaka till Puma igen och delar sin tid mellan byggandet och ungdomarna. Och med sin långa erfarenhet av att jobba med ungdomar har Thomas Lundblad fått lära upp de andra som jobbar på Puma nu.

Så här firar Puma i dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".