Elbilsladdare. Foto: Henrik Wallenius Sveriges Radio

Laddstolpar på Visborgsområdet för elbilar dröjer

Frågan om laddstolpar för elbilsladdning vid parkeringen på Visborg i södra Visby ska diskuteras när politikerna i regionstyrelsens arbetsutskott möts på tisdag.

Det var i våras som centerpartisterna Karl-Johan Boberg och Alexander Jansson föreslog att Region Gotland borde sätta upp laddstolparna på Visborg. De tyckte att det måste bli enklare att äga och köra elbil, bland annat genom tillgång till fler laddningsstolpar. ands på Visborgsområdet kunde med fördel anläggas med solceller som driver och laddar stolparna, skrev de i en motion till Gotlands regionfullmäktige.

Ledningskontoret skriver inför mötet på tisdag att regionens hållning generellt är att det är angeläget att bidra till "laddinfrastruktur för elfordon", men att inställningen hittills varit att det inte ska ske genom att regionen äger och ansvarar för allmänna laddningsplatser.

Eftersom frågan rymmer ytterligare komplikationer vill Ledningskontoret att regionstyrelsen ger i uppdrag att de försöker hitta en lösning tillsammans med tekniska nämnden. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".