Gustaf Hoffstedt. Foto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio
1 av 2
Gustaf Hoffstedt. Foto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio
Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke. Foto: SR Sameradion
2 av 2
Alice Bah Kuhnke. Foto: SR Sameradion

Gustaf Hoffstedt efter Expressenartikel om Alice Bah Kuhnke: Det räcker nu

"Väl tidigt att döma ut en minister efter fyra fem veckors arbete"
4:51 min

Kulturministern, miljöpartisten Alice Bah Kuhnke, får stöd av den gotländske riksdagsledamoten och moderaten Gustaf Hoffstedt som sitter i kulturutskottet.

Det var efter en artikel i Expressen om ett mingelmöte som arrangerades på Kulturdepartementet som Gustaf Hoffstedt skrev på Facebook att han tyckte att "det räcker nu".

Expressen skrev bland annat "Alice Bah Kuhnke (MP) bjöd i onsdags kväll ledamöterna i riksdagens kulturutskott på ostbricka och vin på kulturdepartementet. Där fick landets ledande kulturpolitiker svara på vilken "önskesuperkraft" de skulle vilja ha, lyssna på högläsning ur en barnbok och tävla i frågesport om Pippi Långstrump."

"Alice Bah Kuhnke ska prövas för sin politiska gärning, eller eventuella frånvaro av sådan, men inte på vilket sätt hon anordnar möten " skriver Hoffstedt på Facebook. "Jag var där och är tacksam över att ha blivit inbjuden, men gissar att det inte blir så många fler mottagningar när man som värd riskerar att bli hudflängd av gästerna i media efteråt."

Gustaf Hoffstedts inlägg får många applåderande kommentarer, bland annat från riksdagskollegan socialdemokraten Christer Engelhardt som skriver att det är "hedersamt av dig att göra denna markering".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".