Olle Jansson, rektorsråd på Uppsala Universitet Campus Gotland. Foto: P4 Gotland/Sveriges Radio

Osäker på om Campus Gotland får pengar för samgåendet med Uppsala

De 25 miljoner vi var lovade finns inte
3:02 min

De 25 miljoner kronor som öronmärkts för sammanslagningen av Högskolan på Gotland och Uppsala universitet drogs in. Rektorsråd Olle Jansson litar inte på statsministerns besked i helgen.

– Det blir en ordentlig tvärnit och inbromsning på ett antal kvalitétssäkringsprojekt, och det var ju det de här pengarna skulle gå till, säger Olle Jansson.

Vid ett besök i Visby i samband med Hotell- och restaurangfackets kongress i helgen sa statsminister Stefan Löfvén (S) till Gotlands Tidningar att samgåendet mellan Uppsala Universitet och Högskolan på Gotland inteskulle hotas av indragna pengar. Bland annat ska ett större antal utbildningsplatser tillfalla Campus Gotland.

Men det här är helt skilda pengapåsar och inget som stödjer utvecklingsarbetet och säkrar kvalitén på utbildningen i samband med sammangåendet, menar Olle Jansson, rektorsråd för Uppsala Universitet Campus Gotland. Han är inte övertygad om att faran blåst över i och med statsministerns besked.

– Får vi inte de här pengarna måste vi omprioritera vår verksamhet, säger Olle Jansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".