1 av 2
Triathlet Marcus Larsson. Foto: Hanna Sihlman/Sveriges Radio
2 av 2
Triathlet Marcus Larsson crawlar. Foto: Hanna Sihlman/Sveriges Radio

Triathleten Marcus Larsson vill inte bli nöjd - då försvinner drivkraften

"Iron man på Hawaii var fruktansvärt men jag vill dit igen"
14 min

Som mest tränar triathleten Marcus Larsson mellan 20 och 30 timmar i veckan. Hela Fårösund blir en träningsanläggning när han simmar, springer och cyklar i flera timmar.

Marcus Larsson började med triathlon sommaren innan han flyttade till Stockholm för att studera. Han blev både lärare och triathlet och i oktober i år tävlade han i Iron man på Hawaii.

Larsson fick ett startbevis till Hawai tack vare sin prestation i Iron man tävlingen i Kalmar i augusti. I Kalmar klarade han 3,8 kilometer simning, 18 mil cykling och 4,2 mil löpning på 9 timmar och 8 minuter. Han kom trea i sin klass och på 14:e plats totalt.

- Det var otroligt häftigt att få gå upp på scenen och hämta biljetten till Hawaii. Det är ju tävlingarnas tävling och nästan alla triathleter drömmer om att komma dit, säger Larsson.

Drömmen blev nästan som en mardröm eftersom värmen på Hawai tog väldigt hårt på Larsson.

- Jag började till och med räkna hur lång tid det skulle ta att gå ett marathon. Det var faktiskt fruktansvärt även om jag redan nu börjar glömma det och vill komma tillbaka till Hawai, säger Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".