Brandbilar vid räddningstjänsten i Visby. Foto: Filip Joelsson/SR Gotland
Brandbilar vid räddningstjänsten i Visby. Foto: Filip Joelsson/SR Gotland

Polisen misstänker att stugbrand var anlagd

Polisen misstänker att nattens brand i en stuga vid Ängmans i Gammelgarn var anlagd. På måndag ska polisens tekniker undersöka platsen.

Tidigt på lördagsmorgonen kom larmet om att det brann i en sommarstuga i Katthammarsvik. En mindre stuga på ca 50 kvadratmeter blev helt utbränd. Men ingen människa skadades.

När brandplatsen svalnat lite ska polisen spärra av området, och på måndag ska polisens tekniker undersöka resterna av den den nedbrunna stugan, enligt vakthavande Pia Persson.

Det var strax före klockan fem på lördagsmorgonen som en granne såg att det brann i en stuga. När räddningstjänsten kom dit var stugan redan övertänd, och de kunde inte göra något åt det. Men de hindrade elden från att spridas till ett mindre förråd bredvid.

Förutom förrådet var det ingen risk att branden skulle spridas till några andra byggnader. Deltidsbrandmän från Kräklingbo var kvar på platsen till strax före kl 9 och arbetade med eftersläckning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".