Christer Engelhardt. Foto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio
Foto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio

Christer Engelhardts (S) riksdagsmotioner

Christer Engelhardt (S) tar i flera motioner upp förutsättningarna för de gröna näringarna.

Engelhardt skriver att riksdagen ska ha en tydligare strategi om vad Sverige vill med jordbruk, skogsbruk, fiske och turism och att den svenska livsmedelsproduktionen behöver stärkas. Arbetsförmedlingens uppdrag bör också ses över tycker han, från att nu ha en enligt honom övervakande funktion över de arbetsssökande till att satsa mer på att hjälpa dem som står längst från arbetsmarknaden att få jobb.

I en annan motion föreslår Christer Engelhardt att det nu nedlagda Gotsamprojektet på Gotland ska väckas till liv igen. Det var ett samarbete mellan bland andra ledningen för försvaret, kustbevakningen och länsstyrelsen för att kunna hantera samhällsrisker och olyckor. Eftersom det säkerhetspolitiska läget nu blivit mer känsligt i området vill han nu se Gotland som en plattform för svensk- och europeisk säkerhetspolitik.

Christer Engelhardt tar också upp färjetrafiken och vikten av att staten genom Trafikverket följer den kommande avtalsperioden så att inte trafiken försämras när det gäller biljettpris och överfartstid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".