Moderaten Gustaf Hoffstedt. Foto: Lasse Eskelind/Sveriges Radio

Gustaf Hoffstedts (M) riksdagsmotioner

Gustaf Hoffstedt (M) vill att de mest trafikerade fartygsrutterna i Östersjön ska ledas bort från de känsligaste områdena för att minska risken för oljeutsläpp där.

Hoffstedt vänder också mot EU:s totalförbud mot export av svenskt snus som han anser rimmar illa med den fria handeln med cigaretter. Gustaf Hoffstedt fortsätter också att driva frågan om att tillåta gårdsförsäljning av alkohol, till exempel genom att omvandla gårdsförsäljarna till utlämningsställen för Systembolaget för att ändå kunna behålla monopolet för distribution.

I en annan motion föreslår han att den gamla lagen om arvsrätt för bröstarvingar ska avskaffas. Den har spelat ut sin roll, skriver Gustaf Hoffstedt, i takt med att kärnfamiljen blir allt ovanligare och att man kan ha minst lika starka band till en sambo eller bonusbarn. Efter att barnen blivit myndiga bör inte staten påtvinga en förmögenhetsöverföring mellan förälder och barn, skriver han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".