Hanna Westerén. Foto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio
Foto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio

Hanna Westerén ser över bemanningen på Pjäsen

"Det finns saker vi måste göra bättre"
5:33 min

Socialnämndens ordförande Hanna Westerén (S) säger att det helt klart finns saker att förbättra på Pjäsen.

Hanna Westerén vill absolut "komma tillrätta med vissa saker", säger hon. Det finns saker vi måste göra bättre säger hon. 

Det är otroligt viktigt för oss att hela tiden utveckla vården och omsorgen. Sonen till en boende som P4 Gotland talat med ifrågasätter till exempel om hans mamma får duscha och tvätta håret så ofta som hon behöver. Han upplever att det blivit glesare mellan hårtvättarna sedan regionen tog över Pjäsen.

Hanna Westerén nämner att bemanningen bland annat ses över för att alla boende skall få det de har rätt till - det de blivit beviljade. Den personliga hygienen finns då bland det som personalen måste hinna med.

Kritik mot den stora personalomsättningen - att det hela tiden kommer nya personer - är något som socialnämnden verkligen tagit fasta på säger Hanna Westerén.

- Vi måste få en större kontinuitet, säger hon. Det är inte rimligt att man som boende träffar så många medarbetare. Vi jobbar ihärdigt med den frågan säger hon och nämner personalomsättningen som en prioriterad fråga i förbättringsarbetet på Pjäsen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".