Överkryssad Gotlands-skylt i Västervik. Foto: Jonas Neuman/P4 Gotland Sveriges Radio
Den som åker till Västervik för att ta båten till Gotland möts av överkryssade skylta. Foto: Jonas Neuman/P4 Gotland Sveriges Radio

Gotlandsbåten uppges inte driva färjetrafik under 2015

Enligt uppgifter i gotländsk media kommer Gotlandsbåten inte att ha någon färjetrafik mellan Visby och Västervik under hela 2015 och troligen inte heller våren 2016.

Till nyhetssajten helagotland.se säger Gotlandsbåtens styrelseordförande Stefan Daun att några beslut inte är fattade åt något håll  och han vill inte kommentera huruvida bolaget kommer att ställa in sin trafik.

Vi har sökt andra i ledningen för Gotlandsbåten men ingen har varit anträffbar för en kommentar,

Gotlandsbåten gick i början av hösten ut med en nyemission av aktier för att få in mer kapital till bolaget, men har hittills inte kunnat presentera någon färja.

Bolagets vd Lars Mejer har tidigare sagt att det inte bara varit det grekiska fartyget som de försökte få i trafik i somras, som är aktuell. Men han har inte velat säga vilka alternativ de tittat på.

Avsikten har varit att ta fram förslag på fartyg som bolagsstyrelsen skulle tagit ställning till i början av november. Men ännu finna alltså inga besked om färjan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".