Västerviks hamn
Västerviks hamnästerviks hamn Foto: Lennart Ackling

Aktieägare: Fortsatt förtroende för Gotlandsbåten

"Jag tror på dem men de måste hitta en lösning"
1:38 min

Flera av aktieägarna i Gotlandsbåten AB har fortsatt förtroende bolaget, trots att de igår meddelade att det inte blir någon trafik mellan Visby och Västervik nästa sommar heller.

Först sommaren 2016 säger bolaget att trafiken kan komma igång och säger under tiden upp all personal för att minimera kostnaderna. Turistanläggningen Västervik Resort som ägs av Västerviks kommun, är en av aktiägarna och vd:n Gunnar Boman tror fortfarande att sommarlinjen kommer att bli verklighet.

Störst aktieinnehav har bolag som Kneippbyn, Pigge Werkelins bolag Visby Invest och bolag som styrelseordföranden Stefan Daun och nye vd:n Ralph Axelsson står bakom. En annan av de större aktieägarna som inte är inblandad i driften av bolaget säger till P4 Gotland att förtroendet för Gotlandsbåten fortfarande är stort och att vetskapen alltid funnits att det är ett högriskprojekt. Västervik Resort som äger 1000 aktier i Gotlandsbåten AB och inte hör till de största aktieägarna och trots att Gunnar Boman tror på trafikstart till 2016, beklagar han beskedet om det inställda trafiken nästa sommar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".