FC Gute mot Eskilstuna på Rävhagen IP.
Arkivfoto: FC Gute mot Eskilstuna på Rävhagen IP. Foto:Jenny Pettersson/ Sveriges Radio

FC Gute vill inte betala räkningar för spel på Rävhagens konstgräs

FC Gutes ordförande: Vi jobbar hårt med att sanera ekonomin
1:24 min

Fotbollsklubben FC Gute har fortsatta ekonomiska bekymmer. Klubben bestrider planhyra och har förfallna fakturor både till Fotbollförbundet och Region Gotland.

Den gotländska fotbollens flaggskepp FC Gutes ekonomi är ännu hårt ansträngd. FC Gute vill heller inte betala de 30 000 kronor som regionen fakturerat för planhyra för Rävhagens konstgräsplan. Detta på grund av att klubben lidit ekonomisk av att inte få spela sina hemmamatcher på, den under året obrukbara, Gutavallen

Marie Flemström, chef på kultur- och fritidsförvaltningens fritidsavdelning, säger att FC Gute bestridit den räkning på 30 000 för hyra av Rävhagen konstgräsplan, men att FC Gute också har obetalda skulder på övriga plan- och lokalhyror till Region Gotlalnd. 

Flemström säger vidare att parterna kommer att träffas för att försöka komma överens om skuldfrågan, hitta lösningar som båda parter kan acceptera .

Även Gotlands fotbollsförbund ordförande Monica Hjerp säger att FC Gute har obetalda skulder för domarkostnader och spelarutbildningar. Och tillägger att föreningen ännu betalar av efter den avbetalningsplan som gjordes upp efter klubbens förskingringshärva 2012.

FC Gutes ordförande Krister Fingal medger att läget är ansträngt men FC Gute jobbar hårt med att sanera klubbens ekonomi, då de ännu dras med stora skulder. Men Krister Fingal säger att "klubbens ekonomi idag ser bättre ut än nånsin".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".