Eva Bofride, Thomas Zielinski och Mattias Wahlgren planerar mångfaldsmanifestation. Foto: Anna Jutehammar/SR Gotland
Eva Bofride, Thomas Zielinski och Mattias Wahlgren planerar mångfaldsmanifestation. Foto: Anna Jutehammar/SR Gotland

Manifestation mot rasism fick gotländskt integrationspris

Initiativtagarna bakom manifestationen ''Gotland för mångfald och medmänsklighet'', Eva Bofride, Thomas Zielinski och Mattias Wahlgren, får Integrationspriset 2014.

Målet med manifestationen var att skapa en postiv motreaktion mot rasism och främlingsfientlighet. Manifestationen ordnades av Eva Bofride, Thomas Zielinski och Mattias Wahlgren och lockade hundratals deltagare.

Nomineringen löd:

Eva Bofride, Thomas Zielinski och Mattias Wahlgren har med sina olika utgångspunkter, sina olika kunskaper, privata nätverk och rika erfarenheter från fleråriga yrkesliv och personliga engagemang formerat en gemensam plattform för en positiv motreaktion mot de krafter av rasism och främlingsfientlighet som också drabbat Gotland. Den folkfest som flera hundra människor deltog i den 28 juni 2014, och som får en fortsättning även sommaren 2015, utgör stark inspiration och en hoppfull start på ett brett folkligt och demokratiskt engagemang. Genom sitt goda initiativ utgör de ett gott föredöme för alla som demokratiskt vill fortsätta utveckla arbetet på Gotland för ökad integration och mångfald. De är därför väl kvalificerade till Integrationspriset 2014.

Priset delades ut av landshövdingen Cecilia Schelin Seidegård genom Kulturföreningen Global Gotland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".