Fr.v Ann Christine Karlsten, Josefine Eriksson, Johanna Fryk o Peter Woode. Foto Lasse Ahnell Sverigesradio
1 av 2
Frälsningsarmén samlar in o delar ut i jul. Foto Lasse Ahnell Sverigesradio

Frälsningsarmén hjälper allt fler familjer till jul

Behovet ökar när inkomsterna krymper kraftigt
1:29 min

Behovet av hjälp till familjer på Gotland ökar kraftigt, säger Ann-Christine Karlsten, verksamhetschef vid Krukmakarens hus i Visby.

-- För fem år sedan var det 70 familjer som fick ekonomisk hjälp och julklappar tillbarnen. I år bedöms närmare 300 behöva hjälp, mestadels barn och tonårsfamiljer samt pensionärer, säger Ann-Christine Karlsten

Ansökningar om ekonomiskt bidrag började komma in i september, första december är sista dag att lämna ansökan. Presentcheckar, matrekvisitioner och i vissa fall telefonkort samt nya julklappar till barn o ungdomar är det pengarna går till. Målet för årets insamling till grytor, bössor och Tomteparad är 350 000 kronor säger Johanna Fryk som är biträdande kårledare vid Frälsningsarmen på Gotland.

Tomteparaden som hålls för tredje året arrangeras av Visby Centrum och hålls den 6 december. Josefine Eriksson vid Visby Centrum som också arrangerat påsparaden i över 40 år säger att skillnaden är tydlig. Vid påskparaden FÅR alla ett påskägg, vid Tomteparaden GER alla en julklapp som sen delas ut till de behövande familjerna.

Hör hela inslaget i Eter efter klockan 15.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".