Jesper Skalberg Karlsson. Arkivfoto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio
Jesper Skalberg Karlsson. Arkivfoto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio

Moderat efterlyste mer information om sparkandet av Jan Björinge

Kort uttalande av Åke Svensson
1:17 min

Jesper Skalberg Karlsson (M) tyckte i samband med Gotlands regionfullmäktigemöte att regionrådens agerande kring avsättningen av Gotlands regiondirektör Jan Björinge rimmade illa med regionens personalpolitik.

Men vad regionråden själva tycker fick han aldrig veta. Regionrådet, socialdemokraten, Åke Svensson sa helt kort att det inte fanns något förtroende för Björinge. Mer ville han inte säga.

- Det gagnar varken Moderaterna själva, saken eller regionen. Man riskerar att hamna i ren pajkastning, sa Åke Svensson, som tyckte att han kommentarat fallet mycket de senaste dagarna.

Jesper Skalberg Karlsson sa att han trodde att många gotlänningar, och inte minst de anställda i regionen, vill veta hur regionens mål om att vara en attraktiv arbetsgivare med god personalpolitik fungerar i praktiken.

- Därför ville jag veta på vilket sätt regionråden tycker att deras agerande de senaste dagarna har bidragit till att komma närmare det målet, säger Jesper Skalberg )Karlsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".