Ryttaren Erika Vistrand med russtoet "Pärlan" Pärlemo.
Erika Vistrand från Sproge med russtoet "Pärlan" Pärlemor.

Gotländska ryttare i hetluften på Friends arena

Erika Vistrand: Det var lite pirrigt
3:45 min

Ryttaren Erika Vistrand från Sproge deltog i Sweden International Horse Show med det gotländska russtoet "Pärlan" Pärlemo. Hon fick ledning av den framgångsrika dressyrryttaren Kristian von Krusenstierna när hon visade upp Pärlan på Friends Arena.

Under Sweden International Horse Show på Friends Arena deltog den gotländska ryttaren Erika Vistrand från Sproge med det gotländska russtoet "Pärlan" Pärlemo. 75 000 besökare förväntas besöka evenemanget och 30 olika hästraser visades upp. Erika Vistrand och hennes russsto Pärlan samt Lea Eriksson med russet Pelle-Russ 611, båda från den viltgående flocken på Lojsta hed, var med i uppvisningen. De leddes av en av Sveriges mest framgångsrika dressyrryttare, Kristian von Krusenstierna och förbundskaptenen i dressyr Bo Jenå.   

Ägaren Marika Strömberg från Näs säger bland annat såhär om Pärlan och vad hon hoppas att evenemanget kan tillföra.

- Pärlan går på löstdrift hemma på Gotland så det är en omställning för henne men hon är cool och sköter sig kanon. Jag hoppas att det här ger en positiv bild av russen och inte bara som ponnytravare, där dem är fantastiskt duktiga, utan även som den där ridponnyn.

Reporter Catarina Gustafsson, Sveriges Radio/P4 Gotland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".