Björnbärsbakelser. Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio
Björnbärsbakelser. Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio
Recept

Så här gör du björnbärsbakelser

Gertie Ahlqvist bakade björnbärsbakelser i Maris Café.

Recept för 18-20 bakelser

Deg

150 g smör
2,5 del vetemjöl
1 msk florsocker

Fyllning

50 g smör
1 dl strösocker
100 g riven mandelmassa
5 del björnbär, färska eller tinade.

Så här gör du

  1. Blanda ihop ingredienserna till degen. Låt den vila 30 minuter.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Rör ned socker och ägg. Värm under omrörning på svag värme tills smeten tjocknar.
  3. Rör ned mandelmassan och låt blandningen svalna.
  4. Tryck degen i små folieformar och klicka i lite fyllning.
  5. Tryck ned ett par tre björnbär lite grann i fyllningen.
  6. Grädda ca 20 minuter vid 175° C.
  7. Ta ut kakorna när de börjar få lite fin färg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".