Plankarta över Snäcks camping. Bild:Stadsarkitektkontoret Region Gotland
Plankarta över Snäcks camping. Bild:Stadsarkitektkontoret Region Gotland

Snäcks Camping kan äntligen få sin detaljplan

"Intresse för Snäcks camping nästa sommar"
3:05 min

Det finns intresse för att driva Snäcks Camping redan till nästa sommar, enligt regionen. På tisdag ska regionsstyrelsens arbetsutskott ta ställning till en ny detaljplan.

 Efter tiotalet år utan godkänd plan kan nu följetongen om Snäcks Camping få ett slut. Det hoppas i varje fall byggnadsnämndens socialdemokratiska ordförande Bosse Björkman.

-jag vågar inte sia om det men jag har förhoppningar om att vi gjort allting rätt den här gången. Nu har vi börjat med ett  planprogram, som efterfrågades förra gången, och den ligger till grund för den detaljplan som nu finns, säger Bo Björkman.

Planen medger ett stort antal hus, och plats för rörlig camping inom strandskyddat området. Men några villavagnar tror inte Bo Björkman gör comeback.

Han hoppas att planen ska kunna tas i fullmäktige i april för att arrendera ut campingen i sommar, eftersom det finns intresse för att driva den då.

Men han säger också att det finns en risk att planen överklagas- så som den gjorts många gånger förr.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".