Honeymilk. Foto: André Lindholm
Honeymilk. Foto: André Lindholm

Honeymilk från Gotland större i England än i Sverige

Honeymilk växte fram ur resterna av Urmas Plant för två år sedan. 2013 kom debutskivan som uppmärksammades i England, och nya EP:n har ökat intresset där, och lett till flera turnéer.

– Vår musik fungerar bättre där än i Sverige, varför har vi försökt att analysera. Jag tror det handlar om att det som går bäst här hemma är electromusik, och det är ju inte riktigt vår scen. Får vi inga spelningar i Sverige åker vi till England, säger bandets sångare Marcus Admund.

Den nya EP:n ”Sanguine skies” har uppmärksammats i brittiska musikbloggar och spelats på olika radiostationer runt om i landet. Men för gitarristen Nikki Nyberg var det ändå ett omnämnande som slog större än de andra:

– Vi blev omskrivna i musiktidningen Q-magazine, vilket är en tidning som jag själv har läst i många år. Nu kan jag alltid säga att jag har varit med där, vad som än händer i livet. 

Ny i bandet är trummisen Erik Fritz, som tidigare har spelat i flera andra gotländska band. För honom hör Honeymilks musik inte till den typ av musik han brukar spela:

– Jag får ju lära mig hela tiden om en massa band och sådant som jag aldrig har hört talas om. Jag är kanske van att spela lite mer hip-hop och soul, men jag försöker smyga in lite av det i låtarna också. Jag kanske kan bidra med lite mer ”häng” i musiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".