Sofia Wollman. Foto: Henrik Wallenius/SR Gotland
Sofia Wollman. Foto: Henrik Wallenius/SR Gotland

Sofia Wollmann lämnar kommunala bolag

Sofia Wollmann, som varit chef för flera av Region Gotlands bolag, lämnar sitt jobb. Kommunalrådet Åke Svensson, socialdemokraterna, säger att hon sagt upp sig av privata skäl.

Åke Svensson har tidigare sagt till Radio Gotland att Sofia Wollman haft för stor arbetsbörda vilket bland annat gjort att det inte lämnats in några årsredovisningar för 2013 till Bolagsverket för de tre bolag där hon är vd och Åke Svensson styrelseordförande.

Det gäller Gotlands Näringslivs- och etableringsservice, Inspiration Gotland och Wisby Strand Congress & Event Gotland som alla nu fått en andra straffavgift på 5000 kronor vardera. Om bolagen inte lämnat in dem efter ytterligare två månader går en tredje påminnelse ut.

Bolagsverket sätter då ett datum för när årsredovisningarna senast ska vara inlämnade för att bolagen inte ska riskera likvidation.

Bolagens styrelseordförande, regionrådet Åke Svensson, säger att årsredovisningarna är på gång och att bolagsstämmor ska hållas inom kort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".