Narkotikabeslag. Foto: Polisen.
Narkotikabeslag. Foto: Polisen.

Skärpta straff i det stora knarkmålet

Susanne Wihlborg: man måste visa alla köp
1:32 min

Svea Hovrätt har skärpt straffen för några av de inblandade i det stora narkotikamålet på Gotland, där rättegången fick tas om. Tre av huvudpersonerna döms till fängelse i ytterligare omkring ett halvår.

En man i som nu är i 25-års åldern döms till 2 års fängelse för narkotikabrott, och det är ett halvår mer än tingsrättense dom.

Hans kompanjon som är några år äldre döm still fängelse 1 år och 10 månader, 5 månader längre än tingsrättens dom.

För den man i 30-års åldern som fick det längsta fängelsestraffet i tingsrätten, 3,5 år, för grovt narkotikabrott, där ändrar hovrätten inte straffet.

Den man i 45-års åldern som i tingsrätten först pekades ut som huvudman bakom narkotikasmuggling och försäljning han fick sitt straff förlängt i hovrätten från 3 månader till 4 månaders fängelse.

En man i 35 års åldern som Gotlands tingsrätt dömde till 3 månaders fängelse fick straffet sänkt i hovrätten till villkorlig dom.

Åklagare Susanne Wihlborg är nöjd med att de flesta straffen skärps, men säger att det blivit svårare att driva narkotikamål de senaste åren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".