Christer Engelhardt. Foto: Katarina Hedström/Sveriges Radio
Christer Engelhardt. Foto: Katarina Hedström/Sveriges Radio

Christer Engelhardt lämnar riksdagen

"Har inte fått den tändande gnistan"
1:35 min

Gotlands riksdagsledamot socialdemokraten Christer Engelhardt lämnar alla sina politiska uppdrag, både i riksdagen och i Gotlands regionfullmäktige.

Christer Engelhardt säger som motivering att han under hösten känt att han "inte fått den tändande gnistan och det engagemanget han hade hoppats på."

- När beskedet om nyval 22 mars blev det tvärnit för min del. Och då kändes det "Å nej, inte en valrörelse till".

Avhoppet innebär att Hanna Westerén ersätter som riksdagsledamot från den 1 februari 2015.

Christer Engelhardt har sedan han kom in i riksdagen 2002 varit ordinarie ledamot i socialutskottet (2002-2014. Han har även varit suppleant i justitieutskottet (2002-2010) och i utbildningsutskottet (2006-2010). Efter valet 2014 blev han ordinarie ledamot i riksdagens näringsutskott och ersättare i försvarsutskottet samt trafikutskottet.

Engelhardt har även varit ledamot i kommunfullmäktige i tjugo år samt haft olika förtroendeuppdrag i styrelser och nämnder.

Christer Engelhardt säger att han lämnar politiken helt, och att han fått frågan om han är intresserad av en chefstjänst inom kyrkan på Gotland, och han har sagt ja - men det är inte klart om han får det jobbet ännu.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".