Musikhjälpen på Gotland

I kväll avslutas insamling Musikhjälpen efter 144 timmars musikspelande dygnet runt. Flera på Gotland har tagit egna initiativ till insamlingar. I år går pengarna till att stoppa spridningen av HIV.

Idag på sista dagen, 14/12 ordnades Rid för Musikhjälpen! Intresserade ryttare samlades hos Kauparve Islandshästar i Lärbro för en ritt i musikhjälpen och kärlekens tecken!

Andra initiativ:

Ge bort dricksen! där personalen på Smakrike i Ljugarn skänkte all dricks till musikhjälpen.

Klinteskolans Luciatåg, med förskoleklass och högstadiekör ordnade Luciaframträdande med glöggmingel och tog inträde som gick till musikhjälpen.

Linn Sundström i Slite: Panta för Musikhjälpen 2014. Har hämtat pant hos vänner, grannar, släkt och andra och pengarna går rätt ner i insamlingsbössan.

Ungdomsgården Puma på Gråbo i Visby tjuvstartade med en egen "glasbur" i ett av sina rum där de sände önskelåtar och intervjuer med ungdomar som radiopratare.

Vård och Omsorgsprogrammet har elever och lärare tillverkat saker som sålts i personalrum. Under veckan jobbar de särskilt med frågor kring HIV/AIDS.

Shell Söderväg ställde bössor framme vid kassan så den som vill kan skänka en slant.

Det ideella folkhälsoinitivativet Snippgympa uppmanade alla sina följare i sociala medier att skänka en slant till Musikhjälpen 2014.

Ida Andersson Band i sammarbete med Galleria H10 i Visby har samlat in pengar till Musikhjälpen genom frivilligt inträde.

Fika för Musikhjälpen bjöd Unga Feminister in till på Fenix Ungkulturhus.

Annie Rosén som gör silversmycket la ut ett armband på musikhjälpen-auktion på Tradera.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".