Torsten Gislestam. Foto: Mika Koskelainen/SR Gotland
Torsten Gislestam. Foto: Mika Koskelainen/SR Gotland

Torsten Gislestam i Hamra hedersledamot i Gotlands nation

Hembygdsforskaren Torsten Gislestam i Hamra har utsetts till hedersledamot i Gotlands nation Uppsala. Det faktum att han skänkt sitt hus till Uppsala universitet kan vara orsaken, säger han.

Den tidigare bildningskonsulenten Torsten Gislestam säger till P4 Gotland att han till naturen är en ganska fåfäng person, så han är mycket stolt över utnämningen.

Själv tror han att det spelat roll att han gjort en större donation. I brist på egna arvingar har han skänkt sitt hus till Uppsala universitet att nyttjas av Campus Gotland och han hoppas att huset blir en plats för forskning.

Torsten Gislestam gläds åt fina utmärkelser och berättar att han sedan tidigare har Patriotiska sällskapets guldmedalj i första storlek att bäras i band runt halsen.

Han har varit kulturpolitiker på Gotland, med plats i kultur och fritidsnämnden. På sin meritlista har han att han skrivit 23 motiveringar till Gotlands kulturpris.

Han stoltserar också med Gotlands varpaförbunds bronsmedalj för att agerat ledare för Hamravarpan. Den utmärkelsen räknar han som den mest udda/roligaste i samlingen.

Torsten Gislestam studerade själv i Uppsala mellan 1963 och 1967.

Sedan tidigare har bland andra Åke G Sjöberg, Waldemar Falck, Tryggve Siltberg, Sabine Steen landshövdingen och biskopen den hedersamma positionen att vara hedersledamöter i Gotlands nation i Uppsala.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".