Annika Nyberg VD Göteborg City Airport. Foto Lasse Nilsson.
Annika Nyberg VD Göteborg City Airport. Foto Lasse Nilsson.

Gotlandsflyg får fortsätta köra på Landvetter

"Ska man resa över jul och nyår ska man bege sig direkt till Landvetter"
1:34 min

Göteborg City Airport fortsätter hålla stängt för tunga flygplan. Åtminstone fram till sista januari. Under tiden får Gotlandsflygs resenärer får fortsätta flyga till och från Landvetter.

Problemen med marken är svårlösta och kräver ytterligare undersökningar. Det innebar att de flesta av passagerna får ta sig till Landvetter istället.

- Dessvärre är vår bedömning att ytterligare mätningar och analyser är nödvändiga för att få en helhetsbild över problematiken, säger Annika Nyberg, VD på Göteborg City Airport.

Marken på Göteborg City Airport håller inte för dom tunga flygplanen. Det upptäcktes vid en rutinkontroll i slutet av november och trots flera undersökningar så är problemen ännu inte lösta. Nu håller flygplatsen fortsatt stängt för tung flygtrafik och tidigast sista januari 2015 öppnar den.

Det innebär att den som ska flyga med Ryanair, Wizz Air och Gotlandsflyg får flyga från Landvetter istället. Tidigare bussade City airport både bagage och resenärer till Landvetter men det gör man inte längre.

- Man ska tänka på att man avreser och ankommer till Landvetter Airport. Är man i faggorna för att resa över jul och nyår ska man bege sig direkt till Landvetter.

Men de som reser till Bromma med Sparrow fortsätter att flyga från City Airport på Hisingen. 

Tidpunkten är kanske den sämsta möjliga. De ekonomiska konsekvenserna för flygplatsen återstår att se men julen är en viktig period med många som vill resa.

- Det är väldigt många avresor, extraflyg under den här perioden. Vi är oerhört tacksamma att det finns ett alternativ på fysiskt nära avstånd även om det är väldigt smärtsamt med hela den här situationen, säger Annika Nyberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".