Kryssningsfartyget MCS Poesia utanför Visby. Foto: Henrik Wallenius/Sveriges Radio Gotland
Kryssningsfartyget MCS Poesia utanför Visby. Foto: Henrik Wallenius/Sveriges Radio Gotland

Avtalet om nya kryssningskajen i Visby undertecknat

Johan Röstin CMP: Säsongen kommer att förlängas
1:51 min

Nu är avtalet om den nya kryssningskajen i Visby undertecknat av parterna. Kajen är en satsning som kostar 250 miljoner och väntas ge fler besökare till ön. Så här lät det på fullmäktige igår.

Det blev tyst när avtalet mellan Region Gotland och CMP skrevs under, under pågående fullmäktigesammanträde på måndagen.

Det blir fler kryssningsbåtar till Gotland, tror CMP s vice ordförande Ilmar Reepalu. Nu måste alla måste samverka på ön, säger han och ger exempel på hur kryssningsfartygen i Malmö påverkar och lyfter staden.

- Vi har ett nytt rederi som kommer till Malmö med tyska turister och vi behöver snabbt få fram tyska guider och affärer kan behöva anpassa sina öppettider till kryssningsanlöpen, förklarar han.

Den nya kryssningskajen kostar 250 miljoner och ska stå klar 2018. Den ställer nya krav på besöksnäringen sa Johan Röstin från CMP.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".