Gotlandshem i Visby. Foto: Henrik Wallenius/SR Gotland

Mats Ågren ny styrelseordförande för Gotlandshem

Mats Ågren: Skojigt hålla på med bostadsbyggande
1:32 min

Bostadsbolaget Gotlandshem har fått en ny styrelseordförande. Det är socialdemokraten Mats Ågren som tidigare varit kommunstyrelseordförande i Gävle, som efterträder Lilian Virgin i Gotlandshems styrelse.

Mats Ågren lämnade politiken i Gävle 2006 och är numera bosatt i Sanda på Gotland. Han berättar att det var arbetet med att bygga upp det brunna hamncaféet i Klintehamn som fått honom att engagera sig i byggnadsfrågor på Gotland.

– Jag har alltid varit intresserad av bostadspolitiska frågor, säger Ågren som tycker att det är viktigt att det finns en blandning av villor, bostadsrätter och hyresrätter.  Han konstaterar att det är svårt för småbarnsfamiljer och ungdomar att köpa en bostadsrätt, medan det kan vara lättare att komma in i en hyresrätt.

Mats Ågren, som har tio års erfarenhet av att sitta i den politiska ledningen i Gävle, säger dock att han inte är intresserad av att ta någon ledande politisk post, som till exempel regionråd, på Gotland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".