Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S). Foto: Hans Oja/Sveriges Radio.
Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S). Foto: Hans Oja/Sveriges Radio.

Gotland delar på miljard från EU för jobb och tillväxt

EU-kommissionen har godkänt Småland och öarnas regionalfondsprogram. Det handlar om 1,1 miljarder till jobb och tillväxt på Gotland, i Jönköping, Kronoberg och Kalmar län. Pengarna skall räcka till 2020.

I ett pressmeddelande från Näringsdepartementet säger Landsbygdsministern Sven Erik-Bucht att investeringar i klimatomställning skall öka och genom utvecklingen av ny grön teknik skapas jobb och framtidsmöjligheter, säger Sven-Erik Bucht.

Länen får dessutom genom EU:s samarbetsprogram för Östersjöregionen del av medel från regionalfonden för samarbete med partners från andra länder för att främja regional tillväxt.

EU-kommissionen har denna vecka även fattat beslut om dessa program. Programmen omsluter cirka 2,8 miljarder och ska främja samarbete mellan regioner inom bland annat forskning och innovation samt ökad konkurrenskraft hos näringslivet i gränsregioner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".