Ellen Nordin 11 år o Camilla Eriksson i "Du o jag mamma"
Ellen Nordin o Camilla Eriksson Foto Lasse Ahnell Sverigesradio

Elvaåring avslutar året med Gotlands länsteater

Bygger på Shakespeares En vintersaga
6:33 min

Årets julsaga på Länsteatern innehåller två nykomlingar; Shakespeare och Ellen Nordin. Ellen som är 11 år spelar med Camilla Eriksson i "Du och jag mamma" som är fritt efter "En vintersaga".

För första gången har Shakespeare ett finger med i spelet på Länsteatern Gotland, säger teaterns chef Thomas Sundström som utgått från "En vintersaga" när han skrivit, regiserat och gjort musik till tredje årets juluppsättning på teatern. Du och jag mamma handlar om barn med separerade föräldrar och där barnet firar jul och nyår i olika familjer.

Teatern vänder sig till hela familjer och den är lämplig från fyra års ålder och uppåt. Ellen Nordin som spelar den ena rollen är elva år och går på teaterskola i Stockholm. Hon kan väl föreställa sig hur det är att fira på olika håll. Hennes något äldre kollega Camilla Eriksson har föräldrar som är skilda och vet hur det är.

Fem föreställningar inklusive genrep blir det innan jul innan Länsteatern avslutar spelåret.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".