Gipsade armar. Bild ur polisens förundersökningsprotokoll
Bild ur polisens förundersökningsprotokoll

Hovrätten friade tredje man i omtalad misshandel

Åklagaren: Det fanns inte bevisning
1:51 min

Två av de tre män som tidigare i höstas dömdes av Gotlands tingsrätt för en ovanligt grov misshandel i en lägenhet i Visby, har idag fått sina domar fastställda av Svea hovrätt, fem och ett halvt års fängelse.

Ärendet handlar om en kväll på Gråbo som utvecklades till en brutal natt där en tre män stängde in en fjärde man i en lägehet. I lägenheten hotades, rånades och misshandlades mannen med tortyrliknande metoder. Enligt åklagaren Mats Wihlborg så utsattes mannen för en synnerligen grov misshandel där hud drogs av kroppen med en tång, och ansiktet rispades med en kniv. Anledningen till misshandeln ska ha varit att offret tjallat.

Gotlands tingsrätt dömde alla tre till fängelse; två av dem fick fem och ett halvt års fängelse, och den tredje dömdes till drygt ett år.

Efter överklaganden kom idag hovrättens dom där de femåriga fängelsestraffen slås fast för två av männen men den tredje frias.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".