Eva Nypelius. Foto: Mika Koskelainen / SR Gotland
Eva Nypelius. Foto: Mika Koskelainen / SR Gotland

Gotlands oppositionsråd Eva Nypelius: En stor seger

"Jag är glad över att Centerpartiet och alliansen tillsammans med S och MP har tagit ett tydligt ansvar för att kunna styra landet långsiktigt och stabilt", skriver Gotlands oppositionsråd Eva Nypelius.

- Det känns som en stor seger för Centerpartiet och alliansen att vi nu fått gehör för de förslag som förts fram om regelverk för minoritetsstyre. 

 - Jag tror att trycket från egna led, fackföreningsrörelsen och andra blev för stort för Statsminister Stefan Löfven att hantera så han tvingades att backa och lyssna till alliansen förslag om en överenskommelse och att det är det största politiska blocket som skall styra i minoritet.

- Gotlandscentern har varit väl förberedda för ett ev nyval men samtidigt har vi som parti inte drivit på för ett nyval utan för Sveriges del var detta det bästa som kan hända.

- Nu gäller det för oss i Centerpartiet att föra en konstruktiv oppositionspolitik om hur vi skall underlätta för fler jobb och utveckling i hela landet, aktiv landsbygdspolitik och en miljöpolitik som går hand i hand med tillväxt och utveckling.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".