Upprört hav utanför Gotland. Foto: Henrik Wallenius/P4 Gotland

Stormen Svea gör att färjetur till Oskarshamn ställs in

Destination Gotland har ställt in turerna mellan Visby och Oskarhamn. Båten från Nynäshamn till Visby försenades på grund av hårt väder.

Den annalkande stormen Svea väntas orsaka stora problem i stora delar av södra Sverige. Tåg- och färjetrafik har ställts in och stora materiella skador befaras.

 En klass 2-varning har utfärdats för Västra Götaland, Halland, Östergötland, delar av Jönköpings län, Öland och Gotland. Klass 2-varningen innebär att träd kan knäckas av blåsten, takpannor kan fara iväg och att det kan uppstå strömavbrott. Viktiga samhällsfunktioner kan också påverkas.

För Gotlands del berörs ännu så länge färjetrafiken på den södra linjen till och från Oskarhamn. Färjan som skulle ha avgått på fredag eftermiddag kl 16.20 från Visby till Oskarshamn är inställd till följd av vädret. Det gör också att turen tillbaka från Oskarshamn som skulle ha avgått 20:10 är inställd enligt Destination Gotlands hemsida.

Passagerare som är bokade Visby - Oskarshamn den 2 januari med avgångtid 16:20 flyttas automatiskt till avgången Visby – Oskarshamn den 3 januari med avgångstid 07:15.

Passagerare som är bokade Oskarshamn – Visby den 2 januari med avgångtid 20:10 flyttas automatiskt till avgången Visby – Oskarshamn den 3 januari med avgångstid 20:10.

Avgången Visby – Nynäshamn den 2 januari med avgångstiden 16:00 kommer att avgå enligt turlistan men med en försenad ankomst till Nynäshamn på grund av vädret.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".