Här byggs nya Mc Donalds, Stenhuggaren. Foto: Katarina Hedström/Sveriges Radio
Här byggs nya Mc Donalds, Stenhuggaren. Foto: Katarina Hedström/Sveriges Radio

Systembolaget avfärdar rykte om ny butik i Visby

"Inga sådana planer i dagsläget"
1:38 min

Kvarteret Stenhuggaren i Visby växer just nu. Men att Systembolaget skulle öppna där, som somliga kanske hoppats, stämmer inte. Ida Thulin på Systembolaget dödar nu det ryktet. 

Ida Thulin är biträdande presschef på Systembolagets huvudkontor i Stockholm och efter att ha kollat med Systembolagets etableringsavdelning ger hon klart besked att ingen ny butik är på gång i Visby.

- Det finns inga sådana planer i dagsläget, det gör det inte, säger Ida Thulin.

Ända sedan Coop slog upp dörrarna har många frågat sig vilka grannar den nya butiken möjligen skulle få. Somliga har kanske hoppats på Systembolaget och fått fart på ett rykte som i själva verket inte har så stor bäring. I alla fall inte just nu.

-Vi är ett företag som många människor har åsikter om och ett stort intresse för, så det uppstår sådana här rykten med jämna mellanrum, säger Ida Thulin som är van att få frågor om nyetableringar på platser där det inte är aktuellt.

Ida Thulin på Systembolaget säger att folks köpmönster kan förändras på ett sådant sätt att Systembolaget väljer att öppna på platser som tidigare varit uteslutna. Men om det växer fram nya stadsdelar, köpcentra som göra att kundunderlaget förändras så kan det spela roll.

Systembolaget har i dag butiker på tre platser på Gotland; Hemse, Slite och Visby. Därutöver finns sju ombud, alltså butiker som agerar utlämningsställe för Systembolagets varor. De ombuden finns i Burgsvik, på Fårö, i Fårösund, Katthammarsvik, Klintehamn, Ljugarn, Stenkyrka och Tingstäde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".