Gustaf Hoffstedt. Foto: Gunnel Wallin/Sveriges Radio
Gustaf Hoffstedt. Foto: Gunnel Wallin/Sveriges Radio

Gustaf Hoffstedt förklarar varför han anmält regeringen till KU

"Statstjänstemän kanske ibland agerar utifrån eget tycke och smak"
2:31 min

Regeringen vill inte kommentera att riksdagsledamoten Gustaf Hoffstedt (M) från Gotland anmält dem till riksdagens konstitutionsutskott för ministerstyre. Anmälaren själv berättar gärna om misstankarna.

Det var i P4 Gotlands program Eter den 17 november i fjol som Naturvårdsverkets biolog Krister Mild berättade om den anmälan till regeringen de gjort om att stenbrytningen hotar skyddade naturområden.

Det sådde fröet till de misstankar som Gustaf Hoffstedt tar upp i anmälan. Det handlar om att det egentligen var regeringen själv som ville att Naturvårdsverket skulle göra en sån anmälan, för att regeringen sen ska kunna stoppa stenbrytningen.

Miljöminister Åsa Romsons pressekreterare har på fråga från P4 Gotland svarat att regeringen inte kommentera det här.

Gustaf Hoffstedt säger att det inte är helt tydligt, det var därför det tog nästan två månader för honom att besluta sig. Men att det här är sista chansen för honom att göra en insats för Gotland som riksdagsledamot, eftersom han avgår om några dagar, det är inte skälet till anmälan säger han själv.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".