Ladies vann
Visby ladies och Hanna Munthe-Gottberg (längst till höger) vann efter dramatik mot Alvik med 72-70

Hanna Munthe-Gottberg positiv injektion för Visby Ladies

"Det är ganska svårt, vi ligger under med 13-14 poäng"
5:03 min

Efter stor dramatik kunde Visby Ladies i absolut sista tiondelen av matchen vinna hemma mot Alvik i basketens damliga med 72-70.

Comebackande Hanna Munthe-Gottberg var med sina 10 poäng en stark bidragande orsak till segern. Bäst i laget var Tricia Oaks med 20 poäng. 

Visbylaget låg under i stora delar av matchen, som mest med 14 poäng, men kunde succesivt arbeta sig in i den och slutet blev så dramatiskt det bara kunde bli.

Lagen pendlade under de sista minuterna i ledningen med ett eller ett par poäng och med 12 sekunder kvar och ställningen 70-70 hade Alvik fördel av bollen.

Alvik fick ett inkast med bara 5.6 sekunder kvar bakom Ladies korg. Visbyförsvaret kunde dock ta hand om bollen omedelbart och Tea Buzov kunde, med slutsignalen i öronen, lägga i en tvåpoängare och frälsa visbytjejerna. Detta var en mycket viktig seger i kampen om en slutspelsplats dit det nu bara saknas två poäng.

Matchfakta:

Damligan Basket 
Visby Ladies-Alvik 72-70 (34-35)
Poäng Visby: Tricia Oaks 20, Tea Buzov 15
Publik: 241

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".