Polishuset i Visby. Arkivfoto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio
Polishuset i Visby. Arkivfoto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio

Polisen misstänker inte längre brott när 20-åring på Gotland dog

Polisen lägger ned utredningen av dödsfallet i slutet av oktober där en man i 20-års åldern dog av okänd anledning. De vet nu vad han dog av, men de berättar inte om dödsorsaken.

Kriminalinspektör Roger Björkander säger att de lägger ned förundersökningen av dödsfallet, men av hänsyn till de anhöriga och den avlidne vill han inte gå in på vad det var som den unge mannen dog av.

De började utreda dödsfallet som ett brott, vållande av annans död, eftersom någon till exempel kunde ha sålt en alltför koncentrerad drog till den unge mannen. Under hösten var det flera personer på Gotland som togs in på akuten, förgiftade av nätdrogen spice.

Men Roger Björkander varken bekräftar eller förnekar om den unge mannen dog av naturliga orsaker eller av någon drog, han säger bara att de inte längre misstänker något brott i samband med dödsfallet.

Några veckor senare under hösten 2014 dog även den 19-åriga artisten Tristan Björling. Där har polisen ännu inte fått besked om vad han dog av, men de misstänkte inget brott i samband med det dödsfallet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".