Endre mot Dalen hemma i Södervärnshallen.
Arkivfoto: Jenny Pettersson.

Endre kan få förstärkning från Djurgården

"Vi har råd att värva en av dem men vi vill skriva ett- eller tvåårskontrakt"
2:55 min

Harald Hoffman, ordförande för Endre IF, säger att de vill värva någon av landslagsspelarna Emelie Lindström, Ranja Varli och Sandra Mattsson från Djurgården.

Endre IF:s innebandydamer ligger för närvarande trea i damernas Svenska superliga. Men laget har en ganska tunn trupp, några spelare har försvunnit ur truppen under säsongen bland annat på grund av skador.

I går meddelade Stockholmslaget Djurgården att deras tre största stjärnor är fria att byta klubb, eftersom föreningen inte längre kan betala ersättning till dem. Emelie Lindström, Ranja Varli och Sandra Mattsson, får gå.

Alla tre är landslagsspelare. Emelie Lindström är en av världens absolut bästa spelare och riktigt vass målskytte. Lindström har flera gånger blivit valt till årets spelare i Sverige och världens bästa spelare. Hon har vunnit fyra VM-guld och tre SM-guld.  

Sandra Mattsson är en center som spelat tillsammans med Endres största stjärna Anna Jakobsson i landslaget. Deras spel har fungerat väl i landslaget. 

Också forwarden Ranja Varli spelar i svenska landslaget. Hon har redan meddelat att hon lämnar Djurgården men hon har inte sagt var hon ska spela.

- Vi är beredda att värva någon av dem på ett ett- eller tvåårskontrakt, säger Harald Hoffman som säger att han i kväll hoppas få mer besked.

- De är duktiga alla tre. Det är fantastiskt tråkigt att Djurgården har hamnat i den här situationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".