Leva Kungslador. Foto: P4 Gotland Sveriges Radio
Leva Kungslador. Foto: P4 Gotland Sveriges Radio

Leva Kungslador hoppas leva längre

Finansiär: Brister i den interna kontrollen
1:59 min

Företaget Leva som driver restaurang och affär vid Kungsladugård i södra Visby har ännu inte lämnat in någon årsredovisning för verksamheten 2013.

Det är en slarvigt skött ekonomi som lett till förseningen som hittills kostat bolaget 20 000 kronor i förseningsavgifter, säger Karsten Inde, en av finansiärerna bakom bolaget.

Under vecka 4, 2015, ska företaget slå fast bokslutet får 2013.

Mer pengar behöver också bolaget; mellan tre och fyra miljoner för att bolaget ska kunna satsa. Pengar som enligt Inde finns. Flera nya i styrelsen ska också rädda bolaget. Bland andra väntas en advokat bli ordförande och två kända restaurangpersoner från Stockholm ska väljas in, men vilka de är vill han inte berätta än.

Karsten Inde säger att han tror att Leva kommer att kunna visa Region Gotland att företaget har full koll på ekonomin; finanser under kontroll och att det finns resurser för ett förvärv av fastigheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".