Vladimir Putin. Foto: SVT Bild
Foto: SVT Bild

Skämtsajt: Putin har köpt hus på Gotland

Rysslands ledare Vladimir Putin har köpt ett lyxigt sommarhus i Bunge, skriver den satiriska nätsajten Storkens Nyheter.

"Putin har själv inte kungjort vad han ska ha huset till, men enligt Svetlana Lucuta Taubira, Putin-expert vid Uppsala universitet, rör det sig om ett sommarhus, ett ryss-retreat.", skriver Storkens Nyheter som också talat med "mäklaren Algot And".

- Jag kunde inte tro mina öron när jag fick höra vem min klient var! Det kändes oerhört spännande men också lite skrämmande. Det kom ett gäng Ryssar i November, riktiga KGB-typer med iskalla ögon och svarta kostymer och tittade på huset - försökte snacka hockey med dem men dem bara glodde på mig - sen igår fick vi köpet bekräftat via telefon, jag fick aldrig personligen träffa honom - men vi fick betalt i cash! 

Artiklarna på Storkens Nyheter tas ibland för "äkta" av användare på sociala medier och får stor spridning därför. Deras texter har flera gånger uppmärksammats av Viralgranskaren.

I höstas blev det känt att den ryska presidenten äger en strandtomt på Åland. Det är dock sant.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".