Reningsverket i Klintehamn. Foto: Jonas Neuman/SR Gotland.
Reningsverket i Klintehamn. Foto: Jonas Neuman/SR Gotland.

Ingen yrkeshögskola på Gotland i år heller

"Det fanns bättre ansökningar"
1:33 min

Inte heller i år fick Gotland pengar till en yrkeshögskola. Som enda län i landet blev Gotland utan en enda utbildningsplats med statliga bidrag.

Regionen hade bland annat hoppas få starta en utbildning med 19 platser för drifts- och underhållstekniker - men det blev nej, Bo Kristiansson, rektor på Kompetensutveckling Gotland är besviken.

Både Cementa och Regionen visade på behov av att anställa den här typen av tekniker framöver, men det blev alltså nobben.

Johan Blom är avdelningschef på Myndigheten för Yrkeshögskolan,  förklarar att Gotland blev utan pengar eftersom det fanns bättre ansökningar där de som sökte på ett mer övertygande sätt förklarade behovet av utbildningen.

Men Bo Kristiansson på Kompens Gotland- tidigare KomVux, tycker att de varit tydliga med både behov och hur utbildningen skulle vara, och han var helt övertygad om att utbildningen skulle få starta på ön.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".