Ola Mattsson. Foto: Ulrika Uusitalo Fernholm/Sveriges Radio
Ola Mattsson. Foto: Ulrika Uusitalo Fernholm/Sveriges Radio

Gotlandsflyg släpper sitt namn för att bli BRA

Ola Mattsson: Större muskler
1:39 min

I höst byter Gotlandsflyg namn till BRA, Braathens Regional Airlines, tillsammans med Malmö Aviation och andra bolag inom Braathens.

Skälet till namnbytet är att de olika flygbolagen inom Braathens flyg-koncernen slås ihop till ett nytt inrikesbolag. Malmö Aviation och Sverigeflyg ingår båda i Braathens Aviation-koncernen och samarbetet mellan bolagen har pågått i många år. Men i höst så knyts de samman till ett gemensamt bolag under ett namn.

Enligt Gotlandsflygs Ola Mattsson så kommer sammanslagningen att göra det enklare att boka flygbiljett, både i mobilen och på webben.

- Med större gemensamma muskler kommer vi kunna planera trafiken ännu smartare utefter hur du vill resa. Dessutom kommer du kunna resa via Bromma vidare till 11 svenska städer, och till Helsingfors och Bryssel, skriver Gotlandsflygs VD Ola Mattson i ett pressmeddelande.

Gotlandsflyg startade för att få större konkurrenter att pressa flygpriserna. Trots att Gotlandsflyg nu går upp i ett större bolag så tror Vdn Ola Mattson inte att priserna eller konkurrensen kommer att försämras.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".