Det varma vädret håller fortfarande de gotländska golfbanorna snöfria. Det verkar just nu som om reklamen stämmer, att på Gotland kan man golfa nästan året runt.
Vintergolfare på Kronholmen Foto Lasse Ahnell/Sveriges Radio

Ökad turism på Gotland under vinterhalvåret

"Vi har ett starkare erbjudande till lågt pris"
1:48 min

I många år har både turistnäringen och politiker på Gotland talat om att förlänga turistsäsongen, men utan att det gett så mycket resultat. Men nu verkar någonting ha hänt inom branschen.

- Förra helgen hade vi 700 besökare på konferens. Då var det fullt ställ och vi var nästan 20 personer som arbetade för att ta hand om konferensen, säger Victor Jansson, företagare och ordförande i Gotlands förenade besöksnäring.

- Vi märker inom konferensbranschen att vi börjar få allt mer grupper under lågsäsong och det gör möjligheten att driva verksamheten året runt mycket större. 

Men det gäller att tänka smart. Att blanda utomhusaktiviteter med inomhusaktiviteter. Stadsvandring med restaurangsmakprov. Islandshästridning med badtunneavslut. En annan sak som också gjort det lättare att driva på åretruntturismen är hotellens tillgänglighet.

- Det finns fler rum och vi kan få tag i många rum till andra priser än andra tider på året.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".