Amy Öberg. Foto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio
1 av 2
Foto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio
Mats-Ola Rödén. Foto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio
2 av 2
Foto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio

Folkpartiet tror inte de påverkas av kritiserad fastighetsaffär

"Det viktiga är vad våran regionsstyrelses ordförande hittat på för dumheter
2:03 min

Igår tog Åke Svensson (S) på sig hela ansvaret för den ofördelaktiga försäljningen av fastigheten Hantverket 1 i Visby. Samtidigt har det ställts frågor om hur mycket ledande Folkpartister känner till.

Folkpartisten Mats-Ola Rödén, som är ledamot i fullmäktige är sambo med en av delägarna i bolaget Videung, som fick köpa fastigheten för billigt.

Han säger till P4 Gotland att visst kände han till att affären ägt rum och att priset var fördelaktigt, men några detaljer var han inte insatt i. Därför lämnade han regionstyrelsen igår när frågan togs upp.

Även Folkpartisten Johan Thomasson har ett visst samband med affären eftersom han är delägare i mäklarfirman ERA Gotland, som har regionens uppdrag att sköta den här typen av försäljningar.

I det här fallet var det dock så att mäklarfirman fick veta att affären var i princip klar eftersom köpare och säljare var överens och det fanns ett pris.

– Dessutom var det inte jag som skötte just den här affären, säger Johan Thomasson.

Amy Öberg som sitter med i partiledningen tror inte att det här påverkar förtroendet för partiledningen:

– Nästa vecka kommer det upp till diskussion och då får medlemmarna säga sitt, säger Amy Öberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".